Ga naar hoofdinhoud
Van Zorg naar Gewoon Leven Logo
In de praktijk

Bezoek demissionair minister Helder

(Demissionair) Minister Connie Helder van VWS bezoekt coalitie van Zorg naar Gewoon Leven

De coalitie van Zorg naar Gewoon Leven ontving op 25 maart demissionair minister Helder van VWS bij De Wulverhorst in Oudewater. Hier kreeg zij uitleg over de beweging en ambitie van Zorg naar Gewoon Leven en over hoe allerlei partijen samenwerken om maatschappelijk bewustzijn en verandering te creëren om zo gewoon mogelijk te leven als we ouder worden: van zorgwereld naar leefwereld. Hier geven de verschillende programma’s van de coalitie invulling aan; community care, reablement, technologie, langdurige zorg thuis (Wlz-thuis).

We weten dat we de zorg anders moeten inrichten, maar hoe dan? Vanuit de coalitie verzamelen we initiatieven waarmee we laten zien hoe we van zorgwereld naar de leefwereld bewegen. Hieronder valt het samenwerken met ouderen, families, vrijwilligers, de buurt en als laatst sluit de zorg zich hier op aan. Dit vraagt ook lef om daadwerkelijk over eigen grenzen en belangen heen te kijken en aan te sluiten bij wat ouderen nodig hebben. Bij onze gastlocatie De Wulverhorst ging de minister in gesprek met zorgverleners, familieleden, vrijwilligers en ouderen zelf.

Een impressie van deze dag in gesprek met minister Helder delen wij graag. Dank aan alle zorgverleners, familieleden, vrijwilligers en ouderen en directie Joyce Jacobs van De Wulverhorst.

Graag nodigen wij VWS uit om met ons in gesprek te blijven en de beweging van Zorg naar Gewoon Leven uit te dragen, want deze sluit uitstekend aan bij het landelijke beleid.

Wilt u aansluiten, voorbeelden volgen of ideeën opdoen?
Kijk dan op: www.vanZorgnaarGewoonLeven.nl

Over de coalitie:
Samen met onze collega-organisatie Icare Verpleging & Verzorging , LaurensZorgSpectrumZorgbalans en ZuidOostZorg hebben we de coalitie van Zorg naar Gewoon Leven opgezet. Met deze coalitie willen we een landelijke beweging aanjagen van initiatieven die bijdragen aan van zorg naar gewoon leven. Deze beweging is er op gericht ouderen te ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Daarbij staat de eigen leefwereld centraal en sluiten professionele zorg en welzijn daar zo goed mogelijk op aan.
#vanzorgnaargewoonleven #zorg #ouderenzorg

Youtube

 

Zelf een initiatief of mis je iets?

Neem contact met ons op via onderstaande knop om een vraag te stellen of jouw initiatief te delen.

Neem contact op