Ga naar hoofdinhoud

Terugblik en uitnodiging

Webinar zorgtechnologie nodigt uit tot gezamenlijk vervolg

In de praktijk

Webinar zorgtechnologie nodigt uit tot gezamenlijk vervolg

Het webinar van 20 juni 2024 over het ondersteunen van zorg naar gewoon leven met zorgtechnologie bij Reablement en Community Care is positief ontvangen. Zilveren Kruis, Elles Visscher, deelde kennis en ervaring over de visie en het beleid rond zorgtechnologie. Weyond, Marieke Timmermann, lichtte kort toe wat community care en reablement inhoudt. Vervolgens lichtte Aziz Boutaga van Zorgspectrum in de groep toe hoe zij technologie inzetten bijvoorbeeld in samenwerking met de huisarts en het informele netwerk. Tot slot gaf Erik Schuppers van Amstelring een toelichting over behandeling en wijkzorg met zorgtechnologie en reablement. Onder de deelnemers een gevarieerde groep, waaronder een wijkverpleegkundige, programmamanager e-Health thuis, projectleider VPT, beleidsadviseur, transitieadviseurs en een inkoper van Zilveren Kruis.

Het inzetten en adviseren van zorgtechnologie bij Reablement en Community Care is een rol die goed past bij zorgaanbieders. Zij hebben kennis van beschikbare technologieën en kunnen deze helpen inzetten, omdat zij dichtbij ouderen staan en contact met familie en naasten hebben. Zo kunnen zij in afstemming met elkaar zorgtechnologie zo passend mogelijk inzetten” zo deelden deelnemers met elkaar.

Dit onderwerp verkennen we verder in een volgende bijeenkomst. De deelnemers gaven aan behoefte te hebben om praktijkvoorbeelden te delen en met elkaar de verdieping op te zoeken. Vooral over hoe je in gesprek met zorgaanbieders afstemt wanneer je zorgtechnologie inzet, waar welke verantwoordelijkheid ligt en hoe je dit bespreekt met ouderen, familie en naasten. Denk hierbij aan gesprekstechnieken of het inzetten van bijvoorbeeld een skills lab met zorgtechnologieën. Daarnaast over het belang om verzorgenden en verpleegkundigen hierbij te betrekken en hoe dit dan het beste te doen.

Genoeg reden voor een volgende fysieke bijeenkomst op donderdagochtend 19 september (locatie volgt nog).

Reserveer deze datum alvast in je agenda (locatie volgt) en meld je hier alvast aan.

Zelf een initiatief of mis je iets?

Neem contact met ons op via onderstaande knop om een vraag te stellen of jouw initiatief te delen.

Neem contact op